Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larm om explosion – bombskyddet inkopplade

Så Jobbar Polisens Bombgrupp.

Flera personer larmade polis efter en kraftig smäll i ett flerfamiljshus i Huskvarna, natten mot måndag.

Strax före klockan 03.30 på måndag morgon väcktes flera boende i ett flerfamiljshus i Huskvarna av en kraftig smäll, följt av rökutveckling.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades ut.

På plats kunde man konstatera att någon typ av smällare kastats in i en lokal genom ett fönster. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada, och de materiella skadorna var begränsade. Det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har spärrat av på platsen och nationella bombskyddet kommer under morgonen att undersöka föremålet som kastats in i lokalen. Senare meddelade polisen att bombskyddet konstaterat att det som kastats in sannolikt var ett mindre pryotekniskt föremål.

Allmänfarlig ödeläggelse

Polisens tekniker har undersökt platsen under måndagsförmiddagen och avspärrningarna har hävts. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Ingen person ska, enligt uppgift, ha skadats i händelsen.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten och skriver så här på sin hemsida: 

”Polisen är intresserad av alla iakttagelser från platsen. Den som har uppgifter att lämna ombeds att ringa polisen på telefon 114 14 eller genom att ta kontakt med polis på platsen.”