Drunkningslarm i Göteborg – tre personer i vattnet

Publicerad

Ett drunkningslarm gick på söndagsförmiddagen ut via SOS.
Det handlade om tre ungdomar som hade kapsejsat med sin kanot. 

– Vi har tagit in ungdomarna i land. De låg ju en stund i vattnet så lite nedkylda blev de nog, men de mår bra, berättar Lars Jostelius, lc-ledare.

Larmet från SOS strax före 12.30 talar om ett drunkningstillbud i östra Göteborg.

– Vi har fått veta att det handlar om kapsejsad kanot och att tre personer är i vattnet. Räddningstjänst och ambulans är på väg, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Göteborg.

Larmet från SOS kom klockan 12.30. Händelsen har inträffat i ett stort naturområde i östra Göteborg med ett antal sjöar. Området är mycket populärt att paddla i.

Går ut med gummibåt

Klockan 12.40 har lc-ledaren Lars Larsson vid räddningstjänsten kontroll på insatsen och berättar:

– Det är tre ungdomar som har kapsejsat i en kanot en bit ut i vattnet i Stora Delsjön. Det låter från platsen som att läget är under ganska bra kontroll.

– Det verkar som att ungdomarna har flytväst. Vi går ut i en gummibåt för att plocka upp dem, berättar Larsson.

Alla välbehållna

Initialt åker inte polisen till platsen eftersom det inte finns någon brottsmisstanke.

– Men vi har kontakt med räddningstjänsten och hittills känns det ganska lugnt. Det sista jag hörde var att två personer är kvar i vattnet och att de håller fast sig i kanoten, uppger Peter Adlersson klockan 12.55.

Klockan 13.10 rapporterar räddningstjänsten att dramat är över och har slutat lyckligt:

– Vi har tagit in ungdomarna i land. De låg ju en stund i vattnet så lite nedkylda blev de nog, men de mår bra, berättar Lars Jostelius, lc-ledare.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER