Larm om drunkning – en person ska vara i vattnet

Publicerad

Ett drunkningstillbud har inträffat i Trollhättan.

– Det är en kvinna som av okänd anledning hamnat i vattnet, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Trollhättan. 

Larmet om drunkningstillbudet i Trollhättan kom strax efter klockan halv tio på måndagsförmiddagen.

Vittnen ska ha sett en person hamna i vattnet Trollhätte kanal och larmat SOS. Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om en kvinna i övre medelåldern.

– Hon hade fått hjälp upp av allmänheten när vi kom till platsen, säger Jonas Gustafsson.

Det är ännu oklart hur kvinnan hamnade i vattnet men hon ska nu vara förd till sjukhus.

– Hon ska ha varit kraftigt nedkyld så ambulansen fick ta hand om henne, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Trollhättan.

 

Texten uppdateras.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER