Lastbil började brinna på E20

Publicerad

En lastbil började brinna under färd på E20 vid 12-tiden på måndagen.

– Det brinner runt hjulen och har tagit sig upp i flaket sa Magnus Areflykt, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Räddningstjänsten fick larm om brand i en lastbil strax efter klockan 12 på måndagen. Lastbilen började brinna på E20 i Skarstad norr om Vara.

– Det har börjat brinna i hjulen. Det är oklart varför, men det brukar vara att det blivit varmgång i bromsarna eller något lager, säger Magnus Areflykt, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Ingen person har skadats fysiskt i samband med branden.

"Tagit sig upp i flaket"

Vid 12.20-tiden brann det fortfarande i hjulen förklarar han:

– Det har även tagit sig upp i flaket, men branden ska vara under kontroll nu.

Vägen var då avstängd i ett körfält.

Klockan 13.30 meddelar Magnus Areflykt att branden är släckt. 

– Vi har lämnat platsen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER