Brand i lägenhetshus – en person till sjukhus

Publicerad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades på måndagsmorgonen till ett lägenhetshus i Vänersborg efter ett larm om brand.

Branden startade i köket och räddningstjänsten gick in med rökdykare och fann en  person kvar i bostaden. 

– Personen var vid medvetande men är förd till sjukhus med rökskador, säger Johan Ytterberg, inre befäl på räddningstjänsten. 

Larmet kom strax efter halv sju på måndagsmorgonen. 

Enligt initiala uppgifter ska det ryka från den övre våningen, både enligt Polis och räddningstjänst.

– Vi vet inte om det det brinner men rök kommer det i alla fall, sa Peter Grönros, inre befäl på räddningstjänsten initialt. 

– Vi håller på att ta oss in i lägenheten. Vi har en styrka på plats och en till på väg, sa Peter Grönros.

En till sjukhus

Rökdykare gick in i lägenheten och fann en person kvar i den brinnande lägenheten. 

– Personen var vid medvetande men är förd till sjukhus med rökskador, säger Johan Ytterberg, inre befäl på räddningstjänsten. 

Branden ska ha startat i köket men det är oklart exakt vad som börjat brinna. 

– Det är släkt nu. Jag vet inte exakt hur mycket det brann men vi börjar avveckla på platsen, säger Johan Ytterberg. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER