Ladugård i full brand – 500 kor hotade

Publicerad
Uppdaterad

En maskinhall i en ladugård står i full brand i Falkenbergsområdet.

500 kor riskerar att brinna inne.

– De är hotade i allra högsta grad. Det handlar om att få väck dem. Vi kommer att ha att göra i många timmar framöver, säger John Kvarnhäll, brandmästare på räddningstjänsten Väst.

Maskinhallen är 50 gånger 18 meter.

Larmet kom klockan 20.44 på torsdagskvällen.

– Det brinner bra i maskinhallen, säger John Kvarnhäll.

Branden ska alltså ha startat i maskinhallen. Men den riskerar att sprida sig till den del där korna finns.

– Det ligger ett djurbesättningsstall rakt över. Det är djur i den byggnaden som brinner samt i stallet på andra sidan.

500 kor hotade

Djuren är hotade?

–  I allra högsta grad. Det handlar om att få väck dem, säger John Kvarnhäll.

Enligt polisens initiala uppgifter så ska ingen person ha skadats. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen under många timmar framöver.

Polis är på plats för att ta hand om trafikdirigering.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER