Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärarvikarie avstängd och polisanmäld efter lektion

Få fler nyheter från Expressen TV.
Händelsen inträffade på en skola i Borås kommun. Bilden är en arkivbild. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En lärarvikarie stängdes av från en vikariepool och polisanmäldes efter incidenter på en skola i Borås kommun förra veckan, skriver Borås Tidning.

– Jag tog eleverna på stort allvar och sa till vikarien att du får gå härifrån, säger rektorn på den aktuella skolan, till tidningen. 

Händelserna ska vara polisanmälda. 

Flera elever tog kontakt med en lärare efter en lektion under förra veckan, den ordinarie läraren i ett annat ämne var sjuk och i stället hade en vikarie från vikariepoolen hand om lektionen, skriver Borås Tidning. 

– Efter lektionen gick eleverna till sin lärare och var mycket upprörda och någon var väldigt ledsen. De berättade att vikarien betett sig olämpligt och varit fysisk och otrevlig, säger rektorn på skolan till tidningen

Eleverna har berättat att att vikarien varit fysisk mot dem och använt bland annat knuffar mot elever. 

”Har aldrig varit med om det” 

 – Det är svårt att veta exakt vad som har hänt. Men eleverna har upplevt att vikarien tagit tag i dem på ett sätt som de inte är vana vid. Det är väldigt ovanligt att sådant här inträffar. Jag har aldrig varit med om det. Men jag gick direkt till vikarien och sa att ”jag vill att du går”, säger rektorn, till BT.

Det ska handla om fem elever på en grundskola i Borås kommun som känt sig utsatta. Skolan har varit i kontakt med föräldrarna till de eleverna för att de ska kunna prata med sina barn hemma. 

HR-chefen i kommunen säger till BT att de varit i samtal med vikarien som inte nekar till det som hänt men menar samtidigt att hen inte gjort något fel. Hr-chefen menar att att det ”verkar saknas insikt” hos vikarien.