Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärare blev anklagad för våldtäkt – vill ha 190 000

Den kvinnliga läraren friades av rätten.Foto: COLOURBOX

Den kvinnliga läraren anklagades för grov våldtäkt mot en 14-årig skolflicka, men friades av rätten.

Nu vill hon ha 190 000 kronor i ersättning för lidande och förlorad arbetsinkomst.

Det var i april i år som den kvinnliga läraren, hemmahörande i Västsverige, åtalades för grov våldtäkt mot barn. Barnet, en 14-årig flicka, träffade kvinnan i samband med sitt jobb på skolan.

Enligt åklagaren Mats Ihlbom skulle kvinnan tre dagar i följd utsatt flickan för sexuella övergrepp. Kvinnan misstänktes för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av grovt våldtäkt mot barn.

Lärare friades för barnvåldtäkt

– De har haft en relation som inte har tolkats på samma sätt, sa Ihlbom i samband med att åtalet väcktes.

 

LÄS MER: Kvinnlig lärare ska ha våldtagit skolflicka 

 

Den våldtäktsanklagade kvinnan friades av rätten.Foto: ROBIN ARON

Men tingsrätten friade kvinnan helt. Målsägandes berättelse, alltså offrets, ansågs inte vara tillräckligt tillförlitlig för en fällande dom. Det övriga bevisningen i målet talade inte heller för att någon våldtäkt eller sexuella ofredanden faktiskt ägt rum, menade rätten.

"Den bevisning som åklagaren har presenterat ger inte sådant stöd till åtalet att det kan anses ställt bortom rimligt tvivel att NN begått de gärningar som åklagaren har påstått. Åtalet ska därför ogillas i sin helhet.", skrev Göteborgs tingsrätt i domen.

Vill ha 190 000 kronor

Nu har kvinnan ansökt om över 190 000 kronor i ersättning för lidande och förlorade inkomster, vilket framgår av dokument som Nyhetsbyrån Siren har tagit fram.

 

LÄS MER: Kvinnlig lärare misstänks ha våldtagit ett barn 

 

I dokumentet, en ansökan som skickats till JK (justitiekanslern), framgår att kvinnan, trots den friande domen, varslades om avsked. Hon fick då ett nytt jobb men anställningen avslutades efter en kort period när hennes bakgrund blev känd. I dag är hon arbetslös.