Långtradare i galen vansinnesfärd

Publicerad

En norsk medborgare blev vittne till hur en stor långtradare körde rejält vingligt längs E18, i höjd med Årjäng, tidigare under söndagen.

– Han körde in i räcken och slirade över hela vägbanan, säger Morgan Connedahl, Vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Vid 16-tiden på söndagen blev en norsk medborgare vittne till hur en stor långtradare körde rejält vingligt längs E18. Norrmannen larmade polisen och försökte själv stoppa vansinnesfärden.

– Han gjorde en jättebra insats. När långtradaren stannade till vid en parkeringsficka körde han in framför och försökte hindra lastbilen från att åka vidare. Men han lyckades ändå ta sig ut på något sätt, säger Connedahl.

Norrmannen fortsatte emellertid att följa efter långtradaren i nästan en timme, och kunde informera polisen om var den befann sig.

Fångades på film

När långtradarchauffören sedan stannade för att tanka, slog polisen till.

– Han var synbart påverkad när patrullen tog honom. Eftersom vi inte kunde stoppa honom under färd fick det bli en så kallad eftersupning, för att fastställa promillehalten. Jag har inte de resultaten nu. Det är en utländsk medborgare det rör sig om, så han greps på platsen, säger Morgan Connedahl.

Den efterföljande bilföraren fångade långtradarens vingelfärd på film, så bevisläget torde vara tämligen gott.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER