Tre personer har förts till sjukhus efter olyckorna på E6. Foto: Linus OlssonTre personer har förts till sjukhus efter olyckorna på E6. Foto: Linus Olsson
Tre personer har förts till sjukhus efter olyckorna på E6.  Foto: Linus Olsson
det är extremt långa köer på E6 efter olyckan. Foto: Mikael Berglunddet är extremt långa köer på E6 efter olyckan. Foto: Mikael Berglund
det är extremt långa köer på E6 efter olyckan. Foto: Mikael Berglund

Långa köer efter stor olycka på E6

Publicerad

Fyra fordon har varit inblandade i en trafikolycka på E6 utanför Stenungsund.

Trafiken påverkas kraftigt av olyckan med extrema köer som följd, och bilarna kör sakta förbi olycksplatsen. 

– Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Mia Lorén vid SOS Alarm.

Strax efter klockan tio på skärtorsdagen inträffade en trafikolycka på E6 i höjd med Jörlanda utanför Stenungsund.

Det var flera fordon involverade, enligt SOS Alarm. Och den första olyckan genererade i mer kaos på E6. 

– Det ska ha hänt en olycka och sedan ha varit ytterligare någon kökrock. Totalt är fyra bilar inblandade, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

En till sjukhus 

Det är stor trafikpåverkan efter olyckan. Vägen var till en början helt avstängd i södergående riktning. Vid halv elva-tiden hade ett körfält öppnats.

– Trafiken flyter sakta i ett körfält och det är mycket långa köer,  säger Peter Adlersson.

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen rör det sig om lindriga skador.

I och med att många går halvdag på sitt arbete och att en långhelg väntar är de stora vägarna extra ansatta. Detta gör att en olycka av detta slag får extremt stor påverkan. Köerna kan komma att ringa långa under en längre tid. 

Polisen uppgav att bilarna som behövde bärgas var bortforslade strax innan halv tolv, men påverkan var då fortsatt stor på vägen. 

Strax före halv tolv öppnades vägen helt igen, meddelar Trafikverket som också konstaterar att det fortfarande är tjockt med trafik på E6.

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone  eller Android. 

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER