Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Långa bostadsköer för studenter – trots byggsatsning

För de personer som ska börja plugga på Göteborgs universitet kan den långa köttiden till studentbostäder bli ett stort problem.
Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN

Köerna för de studenter som är på jakt efter ett boende i Göteborg fortsätter att växa.

Detta trots att allt fler studentbostäder byggs i staden, skriver GP

– Att köerna fortsätter att vara ungefär lika långa pekar på att det inte byggs tillräckligt, säger Neshat Alizadeh, uthyrningschef på SGS Studentbostäder, till tidningen.

För de precis som blivit antagna till högskolor och universitet i Göteborg kan det bli svettigt att hitta någonstans att bo.

Kötiderna för studentbostäder är nämligen rejäla, detta trots att hundratals nya bostäder byggts.

Sedan april förra året har SGS Studentbostäder byggt 328 nya studentlägenheter. Chalmers studentbostäder har byggt 118 bara i år och ytterligare 100 är under produktion.

– Vi har dessutom ungefär 460 bostäder i produktion i dag. Men att köerna fortsätter att vara ungefär lika långa pekar på att det inte byggs tillräckligt, säger Neshat Alizadeh, uthyrningschef på SGS Studentbostäder, till GP.

Uppmaningen: Ta det lugnt

Alizadeh menar att utvecklingen gått åt samma håll under en längre tid och är sammankopplad till den rådande bostadsbristen i Göteborg i stort.

Neshat Alizadeh uppmanar nyantagna studenter att ta det lugnt även om man inte hittar en lägenhet direkt, trots att kortaste kötid för ett enkelrum i en studentkorridor hos SGS är ett och ett halvt år.

– Därför menar jag att man inte ska tacka nej till sin studieplats bara för att bostadssituationen är knepig. Man kanske får hanka sig fram genom att bo hos vänner, släktingar eller hyra i andra hand ett tag, men det brukar lösa sig så småningom, säger Neshat Alizadeh till GP.