Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lång kö på motorväg efter lastbilsolycka

En lastbil ska under eftermiddagen ha kört av vägen vid Ödsmålsbron utanför Stenungsund, det skriver polisen på sin hemsida.
Foto: Mikael Berglund

En lastbil körde under eftermiddagen in i mitträcket i närheten av Ödsmålsbron utanför Stenungsund - enligt räddningstjänsten körde lastbilen ner 150 meter vägräcke.

Olyckan vållade stora köer på E6 i södergående riktning i flera timmar.

– Det var köer så långt ökat kunde se. Jag såg ingen ände på det. Det var jättelånga köer när vi lämnade platsen, sa KG Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Stenungsund.

Vid 19-tiden uppgav polisen att man lämnat platsen - men enligt P4 Göteborg kommer olyckan fortsätta att vålla förseningar under kvällen.

Larmet om olyckan inkom vid halv tretiden på eftermiddagen. En lastbil rev ner vägräcket och blev stående på vägen efter en punktering.

– Det var en lastbil som hade kört in i någonting och blivit stående i vänster körfält med punktering. Det blev långa köer på platsen med endast ett körfält öppet, sa Peter Adlersson på polisens presstjänst.

Och hans kollega, Hans Lippens, konstaterade att situationen fortfarande var mycket besvärlig tre timmar senare.

– Det är fortfarande långa köer på grund av bärgningsarbetet.

Långa köer

Strax innan klockan fem på eftermiddagen var det fortfarande problem med långa köer på platsen - endast ett körfält var öppet i södergående riktning.

– Det kan ta lång tid, säger Peter Adlersson.

Vid 18-tiden kunde polisen lämna platsen. P4 Göteborg rapportade samtidigt att olyckan kommer att fortsätta vålla förseningar under kvällen.

"Drog ner 150 meter vägräcke"

Räddningstjänsten befann sig på platsen strax efter att olyckan hade skett. 12 man fick städa på vägbanan efter lastbilens framfart.

– En lastbil på väg söderut har av någon anledning kommit över i mitträcket mellan motorvägsfilerna och drog ner 150 meter vägräcke, sa KG Persson.

Ingen person skadades i samband med olyckan, uppger polisen.


Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.