Larmmina gick av i handen på rekryt

Publicerad

En larmmina gick av i handen på en rekryt på Skaraborgs regemente under tisdagskvällen, skriver Skövde Nyheter.

Det var i samband med en övning som olyckan var framme.

Personen har fått vård på sjukhus för sina brännskador.

Det var under tisdagskvällen som olyckan skedde. Ett kompani tillhörande Skaraborgs regemente var ute på en övning och skulle lära sig om larmminor. Det slutade med att en mina gick av i handen på en av rekryterna.

– När en av våra rekryter skulle plocka ner minan gick den av i handen på honom, berättar Anne-Lie Sjögren, informationschef på P4, till tidningen.

Rekryten blev först omhändertagen på plats men fick sedan flyttas till sjukhus. Personen har vårdats för brännskador på handen. Enligt en handkirurg kommer rekryten antagligen inte få bestående men av skadan.

Enligt informationschefen Anne-Lie Sjögren tyder ingenting på att något fel har begåtts utan att det ska handla om en ren olycka, skriver Skövde Nyheter.

Rättelse: I den första versionen av artikeln stod det att det handlade om en landmina. Det ska vara en larmmina och inget annat.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER