Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landets bästa pizzeria ligger – på Hisingen

GLADA. Ägarna Gökhan Özkan och Murat Ersöz är glada över att deras pizzeria Sannegårdens har blivit utsedd till Sveriges bästa. Foto: Robin Aron
Pizzakonster på hög nivå. Foto: Robin Aron
STAMGäST. Dennis Gustafsson är en av Sannegårdens Pizzerias stamgäster. Han äter på pizzerian ungefär fem dagar i veckan. Foto: Robin Aron

GÖTEBORG. Att bre tomatsås, skära kebabkött och slänga på ost är något som personalen på Sannegårdens Pizzeria är bra på.

Efter fyra pris som "Göteborgs bästa pizzeria" på fem år – är de nu bäst i Sverige!

– I mina ögon är det här det största man kan vinna, säger ägaren Murat Ersöz, 40.

Så väljs bästa pizzerian ut

I år delar OnlinePizza ut priser i flera delkategorier:

Bäst prisvärdhet: Lägsta möjliga pris (baserat på stadens snitt) till bästa möjliga helhetsbetyg.

Snabbast leverans: Lägsta möjliga leveranstidssnitt till bästa möjliga utkörningsbetyg.

Högst kundbetyg: Betygsnittet restaurangen fått från sina OnlinePizzakunder.

Flest återkommande kunder: Popularitet (Andel återkommande kunder).

Högst försäljning per invånare: Försäljning i kronor per invånare i restaurangens utkörningsområde.

Årets bästa pizzeria: Bästa samlade resultat från samtliga fem kategorier.

Murat Ersöz 5 bästa knep för framgång

1 Kvalitén på råvaror - äkta bra råvaror vinner man mycket på att ha.

2 Bemötandet - det är A och O. Halva restaurangupplevelsen bedöms av servicen.

3 Höga förväntningar - Gästernas förväntningar ger oss stor press att producera.

4 Bra leverantörer - De är här flera gånger i veckan och ger oss färska varor.

5 Kärlek - Vi lägger väldigt mycket kärlek bakom allt vi gör.

3 populära VAL på PIZZERIAN

Heffas Special: Skinka, lök, jalapeños, kyckling, köttfärs, bacon, oxfilé, mozzarellaost, stark vitlöksås

Murres Special: Lufttorkad skinka, mozzarellaost, färsk basilika, olivolja

Scampi: Mozzarellaost, scampi, champinjoner, oxfilé, vitlök, soltorkade tomater, rucola

I fredags korade Onlinepizza årets vinnare i kategorin "Sveriges bästa pizzeria". Resultatet baseras på totalt fem miljoner beställningar - närmare 30 000 omdömen av 500 000 kunder. Av 1 200 deltagande pizzerior var det Sannegårdens på Hisingen som tog hem förstaplatsen. Något som ägarna Gökhan Özkan, 32, och Murat Ersöz anser beror på kvalitén.

- Det är bemötandet mot kunderna och våra äkta råvaror som gör att vi vinner, säger Murat Ersöz.

De är sju stycken arbetare som springer omkring i köket. Några snurrar degen, några skär köttet och några toppar pizzorna. Men i kassan är det alltid samma personal som står.

”Vinnande koncept”

- Vi tror att det är ett vinnande koncept. Vi har många stamgäster som kommer hit och de vill veta vad de får. De vill ha samma bemötande ansikte varje gång de kommer in och de vill ha samma pizzabagare. Då vet de vilken service och vilken mat de får, säger Murat Ersöz.

Dennis Gustafsson, 23, är en av stamgästerna på Sannegården. Han kommer dit ungefär fem dagar per vecka och blir aldrig missnöjd.

- Varenda gång jag äter ute går jag hit och jag blir aldrig besviken. Det blir inte fel när man beställer, det är bra service och god mat, säger han.

Alla hjälps åt

Ett av kriterierna i tävlingen är "Snabbast leverans" och det är något som Sannegården trycker hårt på. Varenda dag gör de 700-800 pizzor till sina gäster. Ingen i personalen är utsedd diskare eller pizzabagare. Alla kan allt och alla hjälps åt.

- Vi är släkt nästan allihop och vill samma sak. Det är det här vi lever för och alla jobbar med kärlek från hjärtat, säger Murat Ersöz.

Kebabpizzan och många specialpizzor är de som säljer mest och så är det Heffas Special då.

- Det är vår "bakispizza" med allt möjligt på. Den säljer vi jättemycket av på helgerna, speciellt på dagtid, säger Gökhan Özkan.

Planer på att utöka

Efter vinsten tänker ägarna fortsätta jobba med samma service och kvalitet som de gjort tidigare. De har nu även planer på att utöka verksamheten och flytta till större lokaler då efterfrågan är stor.

- Tack vare marknadsföring och utmärkelser har fler och fler börjat hitta hit. Även butiker har börjat efterfråga våra varor, så snart räcker inte våra ytor här till, säger Murat Ersöz med ett skratt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!