Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkaren var för full – fick åka ambulans

FÖR FULL. Den västsvenske läkaren dök inte upp på jobbet - i stället fick han åka ambulans till sjukhus på grund av sitt alkoholintag.
Foto: Jan Wiriden

Den västsvenska läkaren skulle ha jour, men missade sitt arbetspass.

Han var nämligen så full att han i stället fick åka ambulans till sjukhus.

En västsvensk läkare i 50-årsåldern, som fick sin legitimation på 80-talet, får tre års prövotid på grund av sitt alkoholmissbruk. Det har hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutat.

Läkaren blev anmäld av socialstyrelsen i februari i år. Redan 2012 kom en anmälan in från läkarens arbetsgivare, där det framgick att läkaren kunde utgöra en patientsäkerhetsrisk på grund av sitt alkoholmissbruk. Missbruket hade enligt arbetsgivarens anmälan varit känt i flera år, och läkaren hade vid flera tillfällen skrivit kontrakt om att han skulle komma tillrätta med problemen.

Fick åka ambulans

Men droppen kom en dag när den västsvenske läkaren skulle ha jourtjänstgöring, men inte dök upp. Det visade sig att han i stället hade fått köras till sjukhus med ambulans på grund av sitt stora alkoholintag.

Efter den ändelsen fick läkaren avsluta sin tjänst. Nu tilldelas han tre års prövotid. Han har tidigare blivit dömd i Göteborgs tingsrätt för grovt rattfylleri