Foto: Joakim Eriksson
 Foto: Joakim Eriksson

Ladugård brann ned till grunden

Publicerad

En ladugård i Kinnarumma utanför Borås brann ned till grunden under natten mot torsdagen.

– Vi kunde bara bevaka så att branden inte spred sig, säger Fredrik Ivansson, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Det var vid halv tre-tiden natten mot torsdagen som räddningstjänsten fick larm om en brand på gård i närheten av Kinnarum i Västergötland. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att det var en ladugård som redan stod i full brand.

– Vi konstaterade att det inte fanns någon spridningsrisk och sen har vi låtit det brinna ned kontrollerat, säger Fredrik Ivansson.

I ladugården fanns en del som var inredd som bostad men enligt uppgift ska ingen ha bott där för tillfället.

Totalt har 15 brandmän varit på plats och jobbade med att få bukt med branden under natten.

– Vi är fortfarande där och bevakar så att det inte blossar upp igen, säger Fredrik Ivansson på Södra Älvsborg räddningstjänstförbund.

Ingen ska ha skadats i branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER