Lada övertänd – risk för spridning

Publicerad

En brand har brutit ut i en lada i Jönköpings kommun. Enligt polisen är byggnaden övertänd. 

Ladugården ska vara öde, men det finns risk att branden sprider sig till intilliggande hus, enligt polisen.

– Det är gnistregn som möjligen hotar ett annat hus, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Larmet om branden kom in till SOS strax efter klockan 18 på torsdagskvällen. En brand hade då brutit ut i en äldre ladugård. Enligt polisen ska det inte finnas några djur i ladan.

Ladan är övertänd och räddningstjänsten arbetar på platsen.

– De låter den brinna ner, vad jag har förstått, och ser till att det inte sprider sig. Det är gnistregn som möjligen hotar ett annat hus, säger Thomas Agnevik.

Enligt Thomas Agnevik är det ett bebott hus i närheten av ladan.

Enligt SOS Alarm lyckades räddningstjänsten hindra branden från att sprida sig. Vid 21.30-tiden var räddningstjänsten kvar på platsen, men det brann inte längre.

Misstänks för allmänfarlig vårdslöshet

Enligt de första uppgifterna till polisen var det någon som eldat i närheten och elden har då spridit sig till ladan.

Polisen meddelade senare att flera förhör hållits och en person misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER