Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fullt utvecklad brand i lackeringsverkstad

Det här är viktigast att tänka på vid en brand – steg för steg.
Foto: Läsarbild

Strax innan 10-tiden på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en lackeringsverkstad i Varberg.

Den fullt utvecklade branden bekämpas av ett 30-tal personer från räddningstjänsten.

Ett VMA har utfärdats med anledning av branden, och kraftig rök sprider sig.

– Det finns ingen prognos ännu för när den kan vara under kontroll, säger Conny Eriksson, som assisterar inre befäl på räddningstjänsten Väst. 

Branden ska ha brutit ut i butiksdelen av lackeringsverkstaden, uppger räddningstjänsten för HN, och just nu är rökutvecklingen kraftig. 

Ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, har utfärdats med anledning av branden. Allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Enligt SVT Nyheter Halland sprider sig kraftig rök in mot Varberg.

– Det är en lackeringsverkstad och det har förekommit mindre explosioner av behållare. Vad vi kan se har det brunnit igenom taket, säger Kristian Petersson till SVT.

– Det är en byggnad som är 100x50 meter, som det är brand i. Branden har gått genom taket, och det finns risk för spridning i hela lokalen. Det finns ingen prognos ännu för när den kan vara under kontroll, säger Conny Eriksson, som assisterar inre befäl på räddningstjänsten Väst. 

Han uppskattar, vid 11.30-tiden, att räddningsinsatsen kommer pågå i åtminstone sex timmar.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.