Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läcka i kommunhuset – renoveras för miljonbelopp

Här är fler av dagens inrikes-toppnyheter.
Foto: PER WISSING

Det läcker in i kommunhuset i Vänersborg via taket – något som upptäcktes vid en renovering. Nu måste stora delar av taket bytas ut vilket kommer kosta drygt fyra miljoner kronor, skriver Ttela. 

– Vi har vetat om att det varit problem med taket på ett par ställen där det läckt in vatten. När vi öppnade upp, under pågående entreprenad, så såg det värre ut än väntat, säger Carl-Gustav Bergenholtz, fastighetschef på Vänersborgs kommun, till tidningen.

Det pågår en renovering av kommunhuset i Vänersborg sedan tidigare och det var då det upptäcktes att läckan från taket var större än man tidigare trott, skriver Ttela

– Det är från 70-talet så det är inte så konstigt. I dagsläget är det betongpannor och vi kommer byta ut mot nya betongpannor. Det är ju sadeltak så det blir även på andra sidan mot innergården, säger Carl-Gustav Bergenholtz, fastighetschef på Vänersborgs kommun, till tidningen.

Bergenholtz berättar för Ttela att det har läckt in på ett par ställen i huset och att man tidigare ”lappat och lagat” vad gäller taket. 

Kostnaden ryms i budgeten 

Med anledning av upptäckten måste taket på huset som vetter mot Vallgatan bytas ut helt, vilket beräknas kosta drygt fyra miljoner kronor. 

En kostnad som ryms i budgeten för kommunhusets renovering, skriver Ttela. I den aktuella byggnaden ska också fönstren i takkupan bytas ut. 

– Takrenoveringen är ett tilläggsarbete eftersom byggarna anser att vi behöver åtgärda detta. Det var alltså inte med i den ursprungliga offerten. Men budgeten för renoveringen av kommunhuset är satt lite över beräknade kostnader för att det ska finnas utrymme för oväntade kostnader, som i detta fall, en takrenovering, säger Anders Wiklund, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Vänersborgs kommun, till tidningen.