Något som L-toppen kände att hon behövde förklara på Instagram. Foto: SkärmdumpNågot som L-toppen kände att hon behövde förklara på Instagram. Foto: Skärmdump
Något som L-toppen kände att hon behövde förklara på Instagram. Foto: Skärmdump
Helene Odenjungs bil är fortfarande tapetserad med "F-ordet". Foto: Henrik JanssonHelene Odenjungs bil är fortfarande tapetserad med "F-ordet". Foto: Henrik Jansson
Helene Odenjungs bil är fortfarande tapetserad med "F-ordet".  Foto: Henrik Jansson

L-toppens miss – kör omkring med "F-ordet"

Publicerad

I fjol bytte Folkpartiet namn till Liberalerna.

Trots detta kör L-toppen Helene Odenjung fortfarande omkring i en bil tapetserad med "F-ordet" – något som har väckt reaktioner.

– Jag sätter ju av pengar regelbundet till valfonden, så lite av dem får väl räknas som straffpengar på grund av detta, säger hon.

Det var på landsmötet i november i fjol som Folkpartiet klubbade igenom namnbytet till Liberalerna. Över tre månader senare har kommunalrådet Helene Odenjung fortfarande bilen full av klistermärken med Folkpartiets gamla logotyp. Nu förklara den vice partiordföranden varför på Instagram.

"Nej, det är verkligen ingen protest mot namnbytet. Väntar bara på Liberalernas nya logga!", skriver hon.

Hon utvecklar:

– De har suttit där sen senaste valrörelsen. Jag ska försöka ta bort dem i helgen, hoppas bara att de vill lossna.

Bilen var "så 2015"

Efter att ha fått en del reaktioner på klistermärkena så kände Helene Odenjung att ett förtydligande var på sin plats. Hon berättar:

– Det var en granne som frågade mig om jag hade kvar dem för att jag inte gillade namnbytet. Och på stan var det en gubbe som påpekade att bilen var "så 2015", vilket han ju hade helt rätt i. Då kände jag att det var dags att säga något.

På Instagram skriver hon även att hon pytsat in rejält med "straffpengar" till valfonden på grund av "F-ordet".

– Ja, jag sätter ju av pengar regelbundet till valfonden, så lite av dem får väl räknas som straffpengar på grund av detta, säger hon.

När den nya Liberalerna-loggan presenteras, vilket väntas ske om ungefär en månad, lovar L-toppen att det inte kommer att dröja länge innan det i stället är den som pryder hennes bil.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER