Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnor tvingades sälja sex varje dag

Oavsett väder och vind tvingades kvinnorna ut på gatan för att sälja sex.

Det visar den kartläggning polisen gjorde av kvinnorna under utredningens gång.

- Vi gjorde den för att visa under vilka förhållanden målsägarna tvingades jobba under, säger kammaråklagare Thomas Eliasson.

På tisdagseftermiddagen fortsatte rättegången mot den misstänkta sexligan i Göteborgs tingsrätt. Samtliga sex män står åtalade för människohandel för sexuella ändamål för att ha lockat rumänska kvinnor till Sverige - och till prostitution. Åklagaren fortsatte att redogöra för hur spaningarna mot männen och kvinnorna skett.

Tre lägenheter; en i Kortedala, en i Bergsjön och en i Linnarhult blev speciellt intressanta under spaningsarbetet och polisen förstod snabbt att lägenheten i Kortedala var sexligans bas. 

Åklagaren gick vidare med att berätta hur kvinnorna tog spårvagnen till Grönsakstorget och handlade på 7-Eleven innan de begav sig Rosenlundsområdet för att jobba. Detta skedde varje kväll och natt, vecka ut och vecka in, oavsett väder och vind. 

Gjorde kartläggning

Polisen gick sedan vidare och började kontrollera varje enskild kvinnas fullbordade sexköp och försök. Detta kopplades till en redovisning av alla sexköpare.

- Detta för att visa under vilka förhållanden målsägarna tvingades jobba under, säger kammaråklagare Thomas Eliasson.

Sexköparna redovisades med ålder, vad de betalt, var sexköpet skett, tid på dygnet, temperatur ute och vilken typ av sex de köpt.

Levde på kvinnornas pengar

Även de nu åtalade männen stod under spaning

- Vi vill med spaningsbilderna på de misstänkta visa att de under tiden i Göteborg inte haft några riktiga jobb, säger kammaråklagare Ulrika Bentelius Egelrud

Enligt henne har männen i huvudsak rört sig i områden kring lägenheterna, rört sig med kvinnorna, gått till växlingskontor och handlat.

- Ingenting i polisens spaning visar att de jobbat på till exempel byggen som de påstår, fortsätter Ulrika Bentelius Egelrud.

Hon hävdar att männen levt på de pengar kvinnorna tjänat genom att prostituera sig,