Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnor hamnade i vilt slagsmål – på Gekås

Foto: AB Fokus & Sjöberg / Martina Thalwitzer

Två kvinnor råkade i slagsmål vid hårfärgningsprodukterna på Gekås i Ullared.

Då fick väktare ingripa innan polis kallades till platsen.

– Det är inte första gången. Förra året var det slagsmål om kundvagnar, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i Halland.

I våras skrev GT om att högsäsong på Gekås i Ullared medför en del bekymmer för butiken. Varor för mellan 16 till 20 miljoner kronor stjäls varje år och över 300 polisanmälningar angående stöld lämnas in. Dessutom kan man som kund bli bestulen.

Ett knep som vissa använder sig av är att ta en vagn, och sedan gå i väg tio meter. Blir de upptäckta säger de artigt: "Ursäkta, jag tog fel vagn. Det var inte meningen", har säkerhetschefen Boris Carlsson berättat för GT.

På torsdagen inträffade en mer ovanlig incident på varuhuset. Ett vilt slagsmål brakade loss vid hårfärgningsprodukterna på Gekås i Ullared. En kvinna född på 50-talet och en kvinna född på 80-talet hamnade i slagsmål.

– Det var rivskador, någon lusing hade utdelats och lite drag i håret. Väktare fick ingripa, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i Halland.

Bråket eskalerade

Polisen tog upp två anmälningar om misshandel efter att ha pratat med de inblandade.

– Den ena tyckte den andra hade knuffats, så knuffas det tillbaka och eskalerar, säger Andreas Bengtsson som minns att liknande händelser inträffat tidigare på Gekås.

– Det är inte första gången. Förra året var det slagsmål om kundvagnar, säger han.