Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kvinnliga Zlatan" sänkte Djurgården

Foto: Cornelia Nordström
Hon har kallats för en "kvinnlig Zlatan" av Peter Bonde, mannen som leder de danska styrkorna i kvällens EM-kvalmatch.
Med ett äkta hattrick sänkte Lotta Schelin topplaget Djurgården.
- Superskönt, säger matchhjälten.
Danmarks förbundskapten Morten Olsen är avstängd i kväll och får inte se EM-kvalmatchen mot Sverige från bänken utan är förvisad till läktaren. Hans ersättare, assisterande förbundskaptenen Peter Bonde, var tidigare ansvarig för det danska damlandslaget. Då hyllade han Göteborgs Lotta Schelin.
- Hon är en kvinnlig Zlatan, sa Bonde till Sportexpressen.se.

Gjorde hattrick

Snart kanske det är Zlatan Ibrahimovic som hyllas som en manlig Lotta Schelin. Mot serietvåan Djurgården var Göteborgs landslagsanfallare helt osynlig under den första halvleken. Efter paus vaknade hon till liv - rejält. Ett äkta hattrick från Schelins fötter innebar seger med 3-1. Efter uppvisningen hyllades hon i TV 4 av förre landslagsspelaren Pontus Kåmark.
- Hon har en snabbhet som håller hög internationell klass, och med den tekniken som hon har gör det henne till en av världens bästa spelare, säger TV 4:s fotbollsexpert Pontus Kåmark.

"Superskönt"

Själv tyckte Lotta Schelin att hon gjorde det "hyfsat".
- I första halvlek kan jag räkna gångerna som jag nuddar bollen. Sedan är det riktigt skönt att sätta chanserna jag fick. Strålande passningar på djupet i samtliga fall. Jag tänkte att jag skulle avsluta ganska snabbt, och gör det hyfsat, säger hon till TV 4.
Segern innebär att Göteborg klättrar till tredje plats i tabellen. Samtidigt gjorde Lotta Schelin ett ryck i skytteligan.
- Superskönt och bra för självförtroendet. Men jag tänker inte så mycket på målen utan vill först och främst ha en bra prestation.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!