Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnliga SVT-profiler tar Josefsson i försvar

Nu tar "gubbslemsbråket" en ny vändning.

Flera kvinnliga kollegor på SVT försvarar nu Janne Josefsson.

– När folk går ut och uppmanar till någon slags hat-stafett tycker jag att det är mobbning, säger Uppdrag Gransknings programledare Karin Mattisson.

I går skrev Ebba von Sydow ett blogginlägg om det så kallade gubbslemsbråket under Grävgalan i Göteborg. Där hävdade hon bland annat att Janne Josefsson utövade "manliga härskartekniker."

Nu tar bråket ännu en vändning.

journalisten och SVT-medarbetaren Joakim Lamottes blogg publiceras i dag utdrag från tre kvinnliga journalisters Facebook-sidor.

Janne Josefssons kollega på Uppdrag Granskning, reportern och programledaren Karin Mattisson, skriver i sitt inlägg att hon blir förbannad över det drev som nu går mot honom.

– Den allmänna bilden som börjar cirkulera om honom är att han är ett sexistiskt svin. För mig stämmer inte det. Jag vill ge min bild, säger hon.

"Mobbning"

GT/Expressen skrev i går om hur Alexandra Pacalidou kritiserade Janne Josefsson på Twitter.

"Vi borde köra en stafett. Alla vi som fått smaka på Jannes machism. När jag jobbade med honom på Striptease blev jag feminist", skrev Alexandra Pascalidou på Twitter.

"Bra idé! Galet att den nog skulle bli rätt lång...", svarade Ebba von Sydow.

Karin Mattisson tycker att det nu uppstått en slags mobb mot Janne Josefsson och att det bedrivs just en hat-stafett mot honom som person.

– När man går ut och uppmanar till hat-stafett tycker jag att det blir mobbning. Man behandlar inte människor så, säger Karin Mattisson.

Journalisten Belinda Olsson, som tidigare varit programledare för SVT Debatt, försvarar också sin kollega.

– Jag känner personligen inte igen bilden av Janne som nu sprids, skriver Belinda Olsson i ett sms.

"Otäckt lång status"

Även SVT Debatts nuvarande programledare Kristina Hedberg vill nyansera bilden, enligt blogginlägget.

"Alla släpper statements nu om vad som hände på Gräv. De flesta tar helt enkelt Maria Svelands version och skickar vidare. Ju fler delningar den får desto närmare kommer jag en otäckt lång status om vad jag såg och hörde" skriver hon enligt bloggen.

Vi har sökt Kristina Hedberg via Sveriges Television.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!