Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnlig lärare ska ha våldtagit skolflicka

Kvinnan åtalas bland annat för grov våldtäkt mot barn. Foto: Colourbox

En kvinna i 40-årsåldern misstänks ha slagit, sexuellt ofredat och grovt ha våldtagit en 14-årig flicka. 

Kvinnan ska ha träffat flickan när hon jobbade som lärare på en skola i Västsverige – nu åtalas hon i Göteborgs Tingsrätt. 

– De har haft en relation som inte har tolkats på samma sätt, säger kammaråklagare Mats Ihlbom. 

Det den kvinnliga läraren står nu åtalad för händelser som ska ha inträffat i Göteborg i mitten av juni 2016. 

Enligt åklagaren ska hon, tre dagar i följd, utsatt en flicka för sexuella övergrepp. Kvinnan misstänks för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av grovt våldtäkt mot barn. 

Övergreppen ska ha inträffat på en adress där den kvinnliga läraren står skriven. Vid ett av tillfällena ska kvinnan ha täckt flickans ansikte med en kudde, för att tysta hennes skrik. Flickan var vid de misstänkta övergreppen 14 år gammal. 

– Det har funnits våldsinslag. Kvinnan har, enligt mig, slagit henne och tystat henne med en kudde, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

Kvinnans dagbok – viktig bevisning

Den misstänkte, som vid tillfället arbetade som lärare i Göteborg, ska ha känt flickan i flera år. De ska ha kommit i kontakt när kvinnan jobbade på en annan skola i Västsverige. 

– De har haft en relation som inte har tolkats på samma sätt, säger Mats Ihlbom.

 

LÄS OCKSÅ: Lärare häktad för grov barnvåldtäkt 

 

Enligt åklagaren ska offret ha sett den misstänkte som en mentor, en stödjande person eller en vänlig vuxen. Han anser att det finns god bevisning mot den misstänkta kvinnan. En viktig pusselbit ska vara hennes egen dagbok.

– Den dagboken är extremt intressant för ärendet för mig som åklagare. Jag kan inte säga så mycket mer om den, säger Mats Ihlbom.

Nekar till brott

Det ska även, förutom målsägarens egna uppgifter, finnas annan bevisning i form av skriftligt material, som anteckningar, brev och internethistorik. 

Den åtalade kvinnan nekar till brott. 

– Hon nekar till samtliga åtalspunkter. Hon känner målsäganden men förnekar att någonting av det här ska ha ägt rum, säger Leif Björklund, den misstänkta kvinnans försvarsadvokat. 

Leif Björklund vill inte gå in vidare på fallet eftersom hela utredningen är sekretessbelagd. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.