Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnlig lärare misstänks ha våldtagit ett barn

En kvinna som jobbar som lärare på en skola i Göteborg har häktats misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Brottet ska ha skett förra sommaren.

Det skriver Göteborgs-Posten.

Enligt tidningen var det offrets bekanta som anmälde händelsen i slutet av förra året.

Polisen har därefter utrett den kvinnliga läraren som greps i måndags och som alltså nu häktats. Hon misstänks för grov våldtäkt av barn. Men våldtäkten har inte skett på den skola som kvinnan arbetar på.

– Den information vi fått är att brottsligheten inte riktats mot någon här, den har inte haft med skolans verksamhet att göra, betonar rektorn, till GP.

Har inte med skolan att göra

I nuläget har skolan inte vidtagit några åtgärder mot kvinnan på grund av misstanken.

– Nej, det här är ännu såpass nytt. Men det är klart att det är allvarligt. Hon sitter ju häktad, säger rektorn vidare.

 

LÄS MER: Lärare häktad för grov våldtäkt mot barn 

 

Åklagare Mats Ihlbom leder utredningen. Han vill inte svara på om brottsligheten kan vara kopplad till kvinnans yrke. Kvinnan har tidigare jobbat som lärare i andra kommuner, enligt GP.

Tidigare fall

Det är inte första gången som en lärare misstänks för våldtäkt av barn. Förra året kunde GT rapportera om två män, varav en var lärare, som misstänktes för flera våldtäkter och andra sexuella övergrepp mot barn i Skaraborg. Inte heller i det fallet fanns det någon koppling mellan den misstänkte läraren och hans yrke, sa åklagaren  Karin Lundström-Kron i samband med åtalet mot de båda männen. Ingen av männen dömdes för våldtäkt mot barn. Däremot dömdes de för andra sexbrott mot barn, skrev SKLT.