Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnans undanskymda liv – innan misstänkta mordet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Under tisdagen rådde fortsatt polisaktivitet på adressen.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Polisen har spärrat av ett stort område runt villan.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Händelsen skakar grannarna i den småländska idyllen.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

NÄSSJÖ. En man och en kvinna, båda i 40-årsåldern, hittades skadade i den prydliga trävillan.

Mannen konstaterades död på sjukhus och kvinnan anhölls misstänkt för att ha bragt honom om livet.

Händelsen skakar grannarna i den småländska idyllen.

– Det är tragiskt. Folk undrar vad som har hänt och varför, säger Yvonne Enlund Sand som bor i närheten.

På torsdagen häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Trävillan ligger lantligt med utsikt över en sjö och är omgärdad av en välskött trädgård. Nära granne är en älgpark.

Det enda som stör idyllen är trafiken som dundrar förbi på den slingriga vägen mellan Aneby och Eksjö – och så förstås polisens blåvita avspärrningsband runt fastigheten. 

Vad som utspelade sig innanför husets väggar på måndagen är hittills okänt. Polis och åklagare är fåordiga kring detaljer om händelsen.

Kvinnan har anhållits misstänkt för mord.

– Vi kan inte lämna några uppgifter i ärendet i ett så här tidigt skede. Vi ska förhöra kvinnan tillsammans med försvarare, förklarade Klas Lorefors, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Jönköping, på tisdagen.

Kvinnan ringde själv polisen

Det var kvinnan själv som kontaktade polisen. Larmet kom klockan 11.45 på måndagen. Polisen fick då uppgifter om att en person på adressen mådde ”psykiskt dåligt”.

Polis som kom dit hittade två skadade personer, mannen och kvinnan.

– De har båda skador som är tillfogade av någon form av tillhygge, förklarade Johan Wallin,  RLC-befäl vid polisregion öst.

Mannen fördes med olika skador och hjärtstopp till sjukhus där han sedan konstaterades avliden. Enligt polisen är tillståndet för kvinnan stabilt och hon vårdas för skador från ”ett vasst föremål”.

Polisens tekniker påbörjade brottsplattsundersökningen under måndagen fortsatte under tisdagen. Även under onsdagen finns tekniker på plats i villan.

Varken mannen eller kvinnan, som varit sammanboende i huset, är kända av polisen sedan tidigare. De ska väldigt sällan ha synts till i grannskapet sedan de flyttade in i somras. Flera av de boende i närheten säger att de aldrig har träffat de nya grannarna.

Villans ägare har skyddad identitet

Villan såldes i våras för två miljoner kronor och de nya ägarna/ägaren har skyddad identitet.

– För tre veckor sedan växlade jag några ord med kvinnan när vi stod på busshållplatsen och jag hälsade henne välkommen till området, säger en granne.

Yvonne Enlund Sand bor på en gård i närheten och konstaterar händelsen har skapat en del oro och funderingar bland flera grannar.

– Det kommer så nära. Det som hänt är tragiskt. Folk undrar vad som hänt och varför, säger hon.

Kvinnan häktades på torsdagen i Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnan förnekar brott

– I nuläget är det observationer på brottsplatsen som ger en indikation om vad som har hänt, samt kvinnans uppgifter i förhör. Vi ska stämma av med de tekniska fynden och obduktionsresultatet, så får vi se om hennes berättelse kan verifieras, säger Lööf.

Han konstaterar att man ännu inte helt uteslutit att fler personer kan ha varit på platsen:

– Vi arbetar fortfarande för att utesluta det, men i nuläget har vi inga indikationer på en tredje person. Det finns heller inga uppgifter från den misstänkta om att fler skulle ha varit där.

Kvinnan förnekar brott, enligt åklagaren.

Skullaryds älgpark ligger nära villan.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Erik Öst driver älgparken som ligger nära villan. Han arrangerar älgsafari och evenemang för privatpersoner och företag. Intill anläggningen ligger en liten badplats. Han känner sig inte orolig:

– Det här är ett väldigt tryggt område. Det är inte roligt att det händer sådana här saker, men det kan ju inträffa var som helst. Ingen vet heller ännu vad som har hänt.