Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna voltade med sin bil – blev rånad

Kvinnan voltade med sin bil utanför Skara.

En grupp män stannade vid olycksplatsen och kvinnan trodde att de skulle hjälpa henne.

I stället stal de hennes värdesaker.

– Det är så lågt, jag finner inga ord, säger Stig Andersson, som bärgade bilen och kom nära den fräcka kuppen.

Vid fyratiden på eftermiddagen voltade en kvinna med bilen, en Saab 9/5 kombi, på länsväg 184 vid Härlunda söder om Skara. Bilen landade på taket och kvinnan blev hängandes uppochner i sitt bilbälte.

I samband med olyckan stannade en silverfärgad bil med fyra män vid platsen. Men i stället för att hjälpa henne stal de hennes handväska och mobiltelefon.

– Tjuvarna tog sig in i bilen på passagerarsidan. Andra vittnen var upptagna med att få loss kvinnan som hängde upp och ner i sitt bilbälte, säger Jan Strannegård på Västra Götalandspolisen.

Männen hade försvunnit

När kvinnan kom ut ur bilen började hon leta efter sin mobiltelefon men upptäckte då att den försvunnit ur sin laddare. Hon upptäckte även att de fyra männen försvunnit från platsen i okänd riktning.

Kvinnan fördes med ambulans till kärnsjukhuset i Skövde. Hon kunde skrivas ut under kvällen efter att det konstaterats att hon endast fått lättare skador.

Jagas av polisen

Polisen säkrade spår på platsen och påbörjade spaning efter gärningsmännen. Under tisdagskvällen hade fortfarande ingen gripits - men enligt Stig Andersson på Götene bärgningstjänst, som fraktade bort bilen, har polisen sagt att de har vissa spår att jobba på.

– Jag kom till platsen 25 minuter efter olyckan och då sa polisen att jag inte kunde röra den eftersom det hade varit ett rån. Polisen tog fingeravtryck och sedan bärgade jag bilen. De sa att de fick bra fingeravtryck. Bilen låg upp och ner i ett dike och hade några bucklor, säger han.

"Lågt"

Bilen har nu förts till skroten.

– Hon (kvinnan) var arg som ett bi. Hon hängde upp och ner i bältet och kunde inte springa efter rånarna, har polisen berättat för mig, säger Stig Andersson.

Själv är han skärrad efter att ha fått höra talas om händelsen.

– Det är så lågt, jag finner inga ord, säger han.