Kvinna vann 208 miljoner – håller vinsten hemlig

Publicerad

En kvinna i Partille vann nyligen drygt 208 miljoner kronor på lotto.

Nu berättar hon om känslorna efter det omskakande beskedet.

– Jag pratade med familjen som inte trodde på mig först. Men sedan både skrattade och grät vi av glädje, säger kvinnan som håller vinsten hemlig för alla utanför familjen.

Vid lottodragningen den 2 maj föll Drömvinsten på 208 358 976 kronor ut – men vinnaren fick inte beskedet förrän sent på kvällen dagen efter.

Det visade sig vara en kvinna i 60-årsåldern i Partille som kammat hem vinsten efter att ha satsat 22 kronor.

Svenska spel försökte flera gånger få tag på kvinnan, men hon tryckte bort samtalet. När hon till slut svarade och, ovetande om vinsten, tog emot det omtumlande beskedet sa hon enligt spelambassadören Pierre Jonsson:

– Jag bara skakar, vilken tur att jag inte såg dragningen. Då vet jag inte hur det hade slutat.

Berättar om känslorna

Nu har det gått nära två veckor och kvinnan berättar om känslorna efter att insikten om att ha blivit mångmiljonär sjunkit in.

Kvinnan som vill vara anonym svarar på GT:s frågor via mejl genom Pierre Jonsson.

Hur reagerade du när du fick besked om vinsten?

– Det var både overkligt och chockartat.

Vad gjorde du när du lagt på luren efter att du blivit uppringd?

– Jag pratade med familjen, som inte trodde på mig först. Men sedan både skrattade och grät vi av glädje.

Svenska spels Pierre Jonsson ger tummen uppFoto: JENS CHRISTIAN

Håller vinsten hemlig för omgivningen

Kvinnan berättar att hon har ett heltidsjobb och säger att det bara är familjen som känner till vinsten.

– Det är bara närmaste familjen som jag har berättat det för, konstaterar hon.

 

LÄS MER: Kvinna vann 208 miljoner på Lotto: ”Jag bara skakar”

 

Hur känns det nu när det har gått några dagar efter beskedet?

– Det känns fortfarande lite overkligt, men jag tänker inte på det hela tiden som precis efter att jag vann. 

Hur kommer du att använda pengarna?

– Jag kommer bland annat använda dem till att göra livet enklare och roligare genom att till exempel resa och bara njuta.

Hur kommer vinsten att förändra ditt liv?

– Närmaste familjen kommer att få det bra ekonomiskt och sedan får vi se hur länge jag kommer att jobba. I första hand ska jag njuta mer av livet. Både för egen del och med familjen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER