Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna våldtogs i sitt hem – fick själv städa

Kvinnan våldtogs i sitt hem – berättar för SVT om händelsen.
Kvinnan vaknade en natt för nästan fem år sedan av en duns, det var en man som hade tagit sig in genom ett fönster under en sommarnatt.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Vid en läkarundersökning konstaterades 70 olika skador som mannen orsakat.Foto: TT NYHETSBYRÅN

En kvinna som för nästan fem år sedan blev överfallen av en för henne okänd man som tog sig in i hennes lägenhet och våldtog henne i flera timmar berättar för SVT Nyheter Väst att hon själv fick städa det blodiga hemmet.

– Det var kaos, glassplitter, kläder låg överallt och massa blod som låg kvar. Under polisens tejper på dörrar och väggar var det intorkat blod, men badrummet var värst, säger hon till SVT. 

Kvinnan vaknade en natt för nästan fem år sedan av en duns, det var en man som hade tagit sig in genom ett fönster under en sommarnatt.

Han våldtog och misshandlade sedan kvinnan i flera timmar. 

Vid en läkarundersökning konstaterades 70 olika skador som mannen orsakat.

Efter händelsen gjorde polisen en brottsplatsundersökning och efter det fick den utsatta kvinnan komma in och hämta kläder.

Då insåg hon att det inte var städat i lägenheten, skriver SVT Nyheter Väst.

”Var en förfärlig syn” 

Istället fanns det stora mängder blod kvar och lägenheten beskriver kvinnan som ”kaos”. Hon och hennes mamma fick själva städa, i badrummet där det var mest blod fick hennes mamma inte komma in. 

– Det var en förfärlig syn. Det var så mycket blod kvar där, jag ville inte att mamma skulle se det så jag städade själv.

Kvinnan ställer sig frågande till att polisen inte städade eller ställde frågan om hon behövde hjälp med städningen efteråt och att det inte finns ett system som hjälper personer som blivit utsatta i hemmet. 

Polisen: ”Kan förstå brottsoffret” 

Erik Nord, polischef för område Storgöteborg säger till SVT att det inte är polisens ansvar att städa en brottsplats.

– Jag kan förstå brottsoffrets perspektiv när man utsatts för ett gräsligt brott i sin bostad. Och det är beklagligt om hon inte fått information om vilken hjälp hon kan få. Men att vi ska organisera upp det här på grund av det här enskilda fallet är jag tveksam till, säger han till SVT.

Mannen dömdes senare till fem och ett halvt års fängelse. 

Här är tre andra stora inrikesnyheter i dag: