Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna våldtagen inne på hotellrum

Foto: EMIL NORDIN
Än så länge har inte någon misstänkt kunnat gripas, men polisen har goda förhoppningar.

En ung kvinna misstänks ha våldtagits på ett hotellrum i Jönköping under söndagskvällen.

– Hon har skrikit vid det här tillfället och på så sätt påkallat hjälp, säger polisens förundersökningsledare Pia Kling.

Det var under söndagskvällen som polisen larmades till ett hotell i Jönköping med anledning av en misstänkt våldtäkt på ett hotellrum, vilket Jönköpings-Posten var först med att skriva om.

– Det är ingen överfallsvåldtäkt. De ska inte ha haft någon relation med varandra, men de ska ha haft ett inledande samtal, säger förundersökningsledare Pia Kling.

Skrek på hjälp

Den utsatta kvinnan, som är i 20-årsåldern, skrek så högt att andra hotellgäster förstod att något inte stod rätt till och ingrep.

 

LÄS OCKSÅ: Hat och sorg efter barnvåldtäktsdom 

 

– Hon fick också hjälp att larma polisen, men när vi anlände till platsen så var den misstänkte gärningsmannen inte kvar.

Den utsatta kvinnan fördes till sjukhus för undersökning.

– Provtagning är gjort och kommer att skickas på analys. Vi har också sökt spår på brottsplatsen, men inte hittat någonting där, säger Kling.

Kvinnan har ännu inte kunnat höras.

– Det kommer vi att göra så fort som möjligt.

Har spaningsuppslag

Än så länge har inte någon misstänkt kunnat gripas, men förundersökningsledaren har goda förhoppningar.

– Vi har en del spaningsuppslag som vi kommer att jobba vidare med. Jag tror att vi kommer att röna viss framgång genom att följa upp de uppgifter som vi har fått in kring detta. Jag tror att vi ska kunna lösa detta, säger hon.