Kvinna utsatt för misstänkt våldtäktsförsök

Publicerad

En kvinna ska ha blivit utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök – en man försökte slita in en kvinna i ett buskage men hon räddades av förbipasserande, skriver Göteborgs-Posten.  

– Pojkvännen i det här paret har sprungit efter mannen som försökte dra in kvinnan i busken och kvinnan i paret stannade kvar med kvinnan, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till tidningen. 

Det misstänkta våldtäktsförsöket inträffade vid tretiden natten mellan lördags och söndag i stadsdelen Härlanda i Göteborg. 

En kvinna ska då ha blivit överfallen på något sätt av en man som försökte få med henne in i ett buskage. Kvinnan började skrika och då kom förbipasserande till undsättning, skriver GP. 

Polisen hyllar insatsen

Ett par hjälpte henne och mannen i paret försökte följa efter den misstänkte mannen. Tyvärr förgäves. Kvinnan i paret stannade kvar med den utsatta kvinnan. Även polisen tog upp jakten på gärningsmannen. 

– Vi har varit ute och spanat i området, men har inte gripit någon, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Hädelsen rubriceras som misstänkt våldtäktsförsök. 

Polisen säger till GP att paret gjort en jättebra insats. 

Relaterade ämnen
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER