Kvinna utsatt för misstänkt våldtäkt

Publicerad

En kvinna i Tranås har utsatts för misstänkt utomhusvåldtäkt under natten till torsdag.

Ingen person har gripits för gärningen.

– Vi har ingen misstänkt, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Polisen i Tranås jobbar under morgonen med en teknisk undersökning av den förmodade brottsplatsen i Tranås. Det för att kunna säkra eventuell teknisk bevisning.

Det var via sjukvården som polisen fick larm om att offret blivit utsatt för en misstänkt våldtäkt. Polisens teori är att våldtäkten har skett utomhus.

– Det är i alla fall en brottsplats som är avspärrad utomhus. Troligtvis har det skett utomhus, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i Jönköping.

Kvinnan ska inte vara allvarligt skadad fysiskt sett.

– Hon har inga allvarliga skador fysiskt. Men en våldtäkt är en grov kränkning och kan skada själ och hjärta, säger Fredrik kliman.

Polisen efterlyser tips från allmänheten. Tips kan lämnas på telefonnummer 114 14.

– Vi är i behov av alla tips och iakttagelser från området.

Enligt polisen är det inte fastställt vid vilken tidpunkt som den misstänkta våldtäkten skedde, men man tror att den ägt rum någon gång under natten till torsdagen.

Under torsdagsmorgonen jobbar polisen med en rad utredningsåtgärder, däribland att knacka dörr i närområdet.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER