Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil i krasch efter vild jakt – kvinna skadad

En kvinna fördes till sjukhus efter en polisjakt i Kil i Värmland under tidiga fredagsmorgonen..

Föraren till bilen, en man i 50-årsåldern, greps av polis och är nu misstänkt för en rad olika brott. 

Under fredagsmorgonen anhölls mannen av åklagare.

– Kvinnan fördes till sjukhus, mannen togs med till stationen och bilen beslagtogs och genomsöktes, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Värmland. 

Händelsen tog sin början i Kil i Värmland under tidiga fredagsmorgonen.

Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Värmland berättar att en man i 50-årsåldern då inte stannade på polisens uppmaning vid en kontroll.

– Han ville inte låta sig stoppas av oss och drog i väg i hög fart, säger Dangardt.

Något som resulterade i en polisjakt, som en stund senare fick ett abrupt slut.

– Efter en stund kom han in i en en skarp kurva som han inte klarade av och han körde därför av vägen, ner i ett dike och upp på en cykelbana. Sedan försökte han ta sig tillbaka till vägen men fastnade då i en stolpe i diket, berättar Dangardt.

Kvinnlig passagerare fördes till sjukhus

Polisen närmade sig sedan fordonet och konstaterade att en kvinna i 25-årsåldern satt i bilen som passagerare. Mannen tillika föraren av bilen greps av polis på platsen.

– Kvinnan fördes till sjukhus, mannen togs med till stationen och bilen beslagtogs och genomsöktes, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Värmland. 

Mannen misstänks nu för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott genom eget bruk, och stöld, alternativt häleri och vållande till kroppsskada.

– Stöldrubriceringen tillkom i samband med att vi genomsökte mannens bil. Jag kan inte kommentera vad vi hittade dock, säger Dangardt.

Under fredagsmorgonen meddelade polisen att mannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Det är oklart vilka skador kvinnan har, men hon var vaken och talbar när hon åkte till sjukhuset.

Det är kvinnan som enligt egen utsago ägt bilen. Hon misstänks  ör medhjälp till grovt rattfylleri, och tillåtande till grov olovlig körning.