Fångad till slut - polisens hundpatrull lyckades fånga den ilskna kamphunden.
Fångad till slut - polisens hundpatrull lyckades fånga den ilskna kamphunden.

Kvinna svårt biten av ex-sambons pitbull

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Kvinnan blev livrädd och flydde in i sin bil.
Hennes före detta sambo hade just släppt lös en kamphund, en pitbull, som han bussade på henne.
Kvinnan blev biten i båda underarmarna innan hon kom i säkerhet inne i bilen. Därifrån lyckades hon larma ambulans och polis. Under tiden gick kamphunden lös utanför bilen och bevakade kvinnan. Dramat ägde rum på Björlandavägen på Hisingen vid halv ett-tiden i natt. När polisen kom till platsen gjorde hunden utfall också mot polismännen. Inte förrän en hundpatrull kom dit lyckades man fånga in hunden med hjälp av en fångstögla. Mannen som hetsade hunden mot kvinnan hade ännu tidigt i morse inte gripits. Han är misstänkt för bland annat misshandel. Kvinnan kördes i ambulans till Östra sjukhuset. Polisen har tills vidare tagit hand om hunden. Vad som kommer att hända med den är oklart.
Sune Sundahl

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER