Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna överfallen – slog sig loss med nycklar

En kvinna har larmat polisen om att hon utsatts för våldtäktsförsök på onsdagskvällen.

Händelsen inträffade utomhus vid Högsbotorp i Göteborg.

– Kvinnan slog mannen med sina nycklar och lyckades komma loss, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

Kvinnan larmade polisen vid 20-tiden. Hon hade just passerat en skogsdunge vid Riksdalersgatan i Göteborg när en man överföll henne.

Hon kunde slå sig loss och mannen sprang därefter i väg mot Högsbohöjd.

– Han hann bara påbörja överfallet, som hon tolkar som ett våldtäktsförsök, innan hon lyckades ta sig loss med hjälp av sina nycklar som hon slog mot gärningsmannen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

Mannen beskrivs vara i 20-25-årsåldern och han var klädd i en svart huvtröja. Han hade huvan uppdragen för ansiktet.

Flera polispatruller söker gärningsmannen

Han ska möjligen ha varit påverkad av narkotika uppger polisen.

– Vi har skickat ut flera patruller till platsen och försöker komma vidare med de uppgifter vi har. Men det är mörkt och inte mycket vittnen ute som kan hjälpa oss, så det är en svår situation, säger Stefan Gustafsson.

Han konstaterar att det är sällsynt med överfallsvåldtäkter av detta slag.

– Man får inte skapa panik. Men när det väl händer är det viktigt att det kommer ut, att allmänheter får veta att det har hänt, säger Gustafsson.