Kvinna slagen i ansiktet av tafsare

Publicerad

Under natten blev en kvinna sexuellt ofredad av en man i Uddevalla.

När kvinnan sa ifrån gick mannen till attack och slog henne i ansiktet.

– Hon var ute och gick så var det någon som kom fram och tog henne på rumpan. Sen fick hon en smäll i ansiktet också, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla.

Händelsen ska ha utspelat sig i en gångtunneln i Uddevalla under natten till fredagen. 

Kvinnan ska, enligt anmälan till polisen, blivit närmad av en för henne okänd man i tunneln. Mannen ska ha gått fram till kvinnan och tafsat henne på rumpan.  

När han försökte ofreda kvinnan ytterligare, värjde hon sig.  

– Hon var ute och gick så var det någon som kom fram och tog henne på rumpan. Sen fick hon en smäll i ansiktet också, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla.

Flydde från platsen

Efter attacken ska kvinnan kunna ta sig hem på egen hand. 

– Hon sprang hem. Han stack nog också iväg, säger Lars Ström.

Väl hemma ringde kvinnan till polisen och larmade.

– Det tog 40 minuter innan det kom en patrull. Då är det svårt, säger Lars Ström

På fredagsmorgonen hade polisen ingen misstänkt eller gripen för attacken. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt fysisk skadad i samband med attacken.

– Hon behövde inte uppsöka sjukvård så vitt jag vet i alla fall, säger Lars Ström. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER