Kvinna attackerad och våldtagen vid bibliotek

Publicerad

En kvinna har anmält att hon natten mot söndag blivit våldtagen utomhus vid ett bibliotek i Karlstad.

En man ska ha förföljt kvinnan och sedan förgripit sig på henne. 

Flera personer ska ha befunnit sig i närheten av brottsplatsen. 

Kvinnan är förd till sjukhus – polisen söker nu vittnen. 

– Varje liten uppgift kan vara viktig, säger polisens presstalesman Tommy Lindh. 

Kvinnan ska ha blivit våldtagen i Karlstad vid fyratiden på söndagsmorgonen. 

Hon ska ha befunnit sig på ett matställe och där ha blivit uppvaktad av en man, enligt polisen. 

Mannen ska ha följt efter kvinnan

När kvinnan lämnar restaurangen så följer mannen efter henne. 

Han ska då ha tagit tag i kvinnan och förgripit sig på henne. Polisen rubricerar händelsen som våldtäkt. 

– Kvinnan är chockad och uppbragd men ska inte vara allvarligt fysiskt skadad, säger Tommy Lindh. 

Enligt polisen ska flera personer ha befunnit sig i anslutning till den misstänkta brottsplatsen när den misstänkta våldtäkten ägde rum. 

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp 

Man är nu mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha vittnesuppgifter.  

– Vi vill prata med folk som kan ha sett något ute på gatan eller inne på det här matstället. Alla iakttagelser som kan knytas till den här händelsen är av betydelse. Det är viktigt att personer som sett eller hört någonting inte själva värderar sina iakttagelser som betydelselösa. Här vill vi ha in alla små uppgifter, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Kvinnan fick hjälp av förbipasserande 

Kvinnan ska efter övergreppet ha blivit upplockad av förbipasserande som kom körande i en bil. Hon kördes senare till sjukhus. 

– Vi har inte kunnat förhöra henne ordentligt än, därför går vi i nuläget inte ut med något signalement på den misstänkte, säger Lindh. 

Polisen: Ska göra analys av tekniska spår

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och kommer att fortsätta att jobba med fallet under söndagen. 

– Nu återstår polisarbete i form av förhör och analys av tekniska spår. Vi ska också förhöra kvinnan när hon är i skick att prata med oss, säger polisens presstalesman Tommy Lindh. 

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER