Kvinna rånad på bilen – utsatt för våld

Publicerad
Uppdaterad

En kvinna rånades på sin bil utanför bostaden i Lerum natten mot måndagen.

Kvinnan utsattes för visst våld.

– De tog tag i henne bakifrån och tilltvingade sig bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

Männen försvann från platsen i den stulna bilen.

Larm om ett rån i Lerum kom till polisen strax före klockan halv två natten mot måndagen.

En kvinna som var på väg hem och parkerade vid en garagelänga blev rånad på sin bil av två män.

Tog tag i kvinnan

Männen dök upp när hon gått ur bilen för att öppna garageporten. De tog tag i henne och tvingade till sig bilnyckeln och körde sedan i väg med bilen.

Kvinnan utsattes för visst våld uppger polisen. Hon chockades och fick flera skrapsår.

"Använde våld"

– De tog tag i henne bakifrån och tilltvingade sig bilen. De använde någon typ av våld men på vilket sätt de agerade kan jag inte säga, förklarar Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

Ambulans kallades till platsen, men Stefan Gustafsson har inga uppgifter om kvinnan behövde föras till sjukhus eller inte.

Polisen sökte under natten, men varken bilen eller förövarna har hittats. Bilen är efterlyst.

 

LÄS OCKSÅ: Pistolrånare stal Audi – krockade med polis

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER