Person påkörd – föraren smet från olycksplatsen

Publicerad

En man har blivit påkörd när han korsade över vägen i Kortedala.

Föraren av personbilen smet sedan från platsen och söks nu av polis.

Det vad klockan 10.22 som polis larmades till en olycka i Kortedala. En manlig fotgängare ska då ha blivit påkörd av en personbil i samband med att han korsade en väg.

– Mannen ska ha blivit påkörd, men det ska inte röra sig om allvarliga skador, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

– Han valde dock att åka med ambulansen till sjukhus för en kontroll, fortsätter Adlersson.

Söker bilen

Den aktuella personbilen smet från platsen efter olyckan – polisen söker nu efter bilen

– Vi har fått lite upplysningar om den, säger Adlersson.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Föraren av bilen, enligt uppgifter till polisen så ska det röra sig om en kvinna, är misstänkt för smitning från trafikolyckan.

– Sedan kan det ju tillkomma andra rubriceringar, som vållande till kroppsskada eller annat, säger Adlersson.

Klockan 11.20 har polisen ännu inte påträffat föraren.

 

Fotnot: Enligt initiala uppgifter till polisen så ska det ha varit en kvinna som blivit påkörd.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER