Kvinna påkörd – föraren smet från platsen

Publicerad

En kvinna har blivit påkörd i centrala Göteborg – föraren smet från olycksplatsen.

Kvinnan plåstras om på platsen av ambulanspersonal och polisen efterlyser nu uppgifter om en röd mindre bil som försvann från platsen.

– Vi behöver uppgifter om den här bilen för att kunna identifiera bilen som avvek från olycksplatsen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det var vid klockan kvart i ett som olyckan inträffade på Första Långgatan i Masthugget i centrala Göteborg.

En kvinna kördes på av en röd liten bil – och bilen avvek från olycksplatsen direkt efter olyckan.

– Det handlar om en smitning. Som tur var klarade sig kvinnan med lindriga skador. Hon har plåstrats om av ambulanspersonal. Men kör man på någon ska man stanna, säger polisens presstalesperson.

Polisen har skrivit en rapport om avvikande från trafikolycksplats – men söker nu vittnen till händelsen.

Söker information

– Det vi vet är att det ska handla om en röd mindre bil, men tyvärr så finns det ju många av det slaget. Därför söker vi uppgifter som kan hjälpa oss att identifiera just den här bilen. Kanske har någon information om registreringsnummer eller motsvarande.

Personer på olycksplatsen uppger att två män ska ha färdats i den bil som smet efter att kvinnan blivit påkörd. Har du uppgifter kring påkörningen uppmanar polisen dig att höra av dig till deras tipstelefon på 114 14.

Det är oklart i vilken ålder kvinnan är och också om olyckan skett vid ett övergångsställe eller på annan plats kring Första Långgatan.

Det är knappats första gången som en person blivit påkörd och sedan har föraren till bilen tagit till flykten. För bara någon vecka sedan skedde tre påkörningar på mindre än en timme.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER