Polisen i området där en person dödats och tre skadats under ett lägenhetsbråk. Foto: Roger Lundsten
Polisen i området där en person dödats och tre skadats under ett lägenhetsbråk. Foto: Roger Lundsten

Kvinna mördad - barn skadade i dramat

Publicerad

En kvinna har hittats död och tre är skadade efter en familjetragedi i Alingsås.

En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för att ha mördat sin fru.

- Jag hörde en kvinna som skrek inne i lägenheten. Sedan knackade det på och en kvinna bad mig ringa polisen, säger en granne till GT/Expressen.se.

Larmet kom in till polisen vid 16.15 i eftermiddag. Då var det bråk i en lägenhet i området i Alingsås.

- Vi har en avliden person och tre skadade, barn är inblandade. Det handlar om en familjetragedi, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mord. En man i 40-årsåldern greps skadad på platsen och misstänks för mordet på sin fru i 30-årsåldern och misshandeln.

Länskriminalen har tagit över utredningen av fallet och spärrat av brottsplatsen, både själva lägenheten och ett större område under bostadens balkong.

"Var lugna och skötsamma"

I portuppgången finns tydliga blodspår.

En granne berättar för GT/Expressen att hon upplevt personerna som lugna och skötsamma.

- Det har inte funnits några problem alls, säger hon.

Tillståndet för de skadade på sjukhuset är okänt.

- Vi kan inte gå ut med fler uppgifter just nu, förklarar Johan Ljung.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 16. Inget skjutvapen har använts, enligt polisen i Västra Götaland.

Vid 19.30-tiden höll polisens tekniker på att undersöka brottsplatsen. Den drabbade familjen är tidigare inte känd av polisen.

Gunnar Ohlson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER