Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna misstänkt mördad i Göteborg – man anhållen

Foto: Google maps

Det som från början hanterades som ett sjukdomsfall har nu utvecklats till en mordutredning. En man sitter anhållen, misstänkt för mord på en kvinna i Göteborg. 

– Det pågår ett omfattande arbete i förundersökningen, allt för att kunna klarlägga vad som egentligen hänt, säger kammaråklagare Mehrdad Sanaei till GP.

Polisen fick larmet strax före klockan 10 på söndagsförmiddagen om en medvetslös kvinna i en bostad på Hisingen i Göteborg.

Från början kom händelsen in som ett sjukdomsärende och hanterades som hjärtstopp.

– Polis och ambulans åkte till adressen och kvinnan fördes till sjukhus med ambulansen, sa Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen, på söndagen.

Patrullen på plats kunde dock inte utesluta att ett brott begåtts och en man greps, misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Det är omständigheter på platsen som gör att inte brott kan uteslutas, förklarade Svedemyr.

Kvinnan avliden

Kvinnan har nu avlidit och mannen har anhållits. Det skriver GP.

– Vi kan konstatera att kvinnan dött och att rubriceringen ändrats från misstänkt mordförsök till misstänkt mord. Det pågår ett omfattande arbete i förundersökningen, allt för att kunna klarlägga vad som egentligen hänt, säger kammaråklagare Mehrdad Sanaei till tidningen.

Han tillägger:

– Dödsorsaken är inte fastställd ännu. Det kan ha handlat om en olycka. Men vi jobbar utifrån att vi har att göra med ett brott. Senare under eftermiddagen kommer jag att fatta beslut om mannen ska begäras häktad eller inte.


Larmnummer att ha koll på