Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna misstänks för rån – hade hammare och kniv

Foto: Google earth

På tisdagskvällen kom en man in till Pressbyrån i Uddevalla och berättade att han blivit rånad av en maskerad kvinna, beväpnad med kniv och hammare.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, kunde sedan gripas ombord på en buss, uppger polisen.

Det var vid 17.30-tiden som polisen larmades om rånet.

En man hade kommit in till Pressbyrån på Kampenhof i Uddevalla, och berättat att han precis blivit rånad av en kvinna som ska ha varit beväpnad med både kniv och hammare.

Det dröjde inte länge innan polisen kunde gripa kvinnan ombord på en buss, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

– Dels fick man signalement från rånoffret ganska omgående, och sen så var det säkert så att lokalkännedomen om den här kvinnan var gansak hög bland poliserna på plats. Det är inte så jättevanligt att en kvinna är rånare, men med den beskrivningen de fick kunde de ganska snabbt veta vem det var, berättar han och fortsätter:

– Därefter påbörjades efterforskningen, och sen fanns hon på en buss precis som det var sagt från början, det klickade bra hela vägen.

Hon är alltså tidigare känd av polisen?

– Ja, så måste det vara.

Rånoffret ska inte ha kommit till fysisk skada.

– Men blir man hotad med både kniv och hammare så förstår man nog att det måste vara ganska jobbigt ändå, säger Stefan Gustafsson.

Det är inte helt klarlagt vad kvinnan ska ha tagit av mannen.

SE OCKSÅ:

Rån, misshandel och sexualbrott • Brå:s statistik över anmälningarna