Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna låg livlös på torget – blev filmad

<p>En kvinna låg livlös på Södra torget i Borås. Då fick en man för sig att filma händelsen – vilket gjorde polisen Patric Forsgren arg.</p>Foto: Tobias Sandblom
<p>Patric Forsgren är områdespolis i Borås. Han blev irriterad när några filmade en kvinna fick hjärtmassage på Södra torget i Borås.</p>Foto: Privat
<p>Patric Forsgren skrev om händelsen på Facebook. Ett inlägg som nu har blivit viralt.</p>

En halvnaken kvinna fick hjärtmassage mitt på Södra torget i Borås.

Medan hon svävade mellan liv och död stördes ambulanspersonalen av en man som filmade händelsen.

Det fick polisen Patric Forsgren att ilskna till.

– Jag tyckte det var bristande respekt och medmänsklighet, säger han.

En kvinna låg livlös på Södra torget i Borås och fick hjärtmassage. När Patric Forsgren, områdespolis i Borås, kom till platsen svävade kvinnan mellan liv och död.

Då fick han se något som gjorde att han ilsknade till. Runt kvinnan stod en nyfiken folksamling.

– Alla stod runt precis intill kvinnan. Hon var väldigt utsatt. Vi fick mota bort människor som hindrade ambulanspersonalen, säger Patric Forsgren.

Skrev ett argt inlägg

Men en man gav sig inte. Han stod kvar och filmade hela händelsen – trots att kvinnan låg halvnaken på torget.

– Jag blev arg, besviken och irriterad. Jag kände: "Herregud, finns det inte någon botten för hur lite respekt man kan visa för sina medmänniskor?".

Till slut kunde mannen motas bort från räddningsinsatsen. När Patric Forsgren kom hem under lördagskvällen var han arg och skrev han ett inlägg på polisen i Sjuhärads Facebook-sida – som har "gillats" över 2000 gånger.

– Nästa gång kan det vara en syster, en granne eller mamma som ligger där på torget. Det känns bara som folk desperat vill dokumentera kritiska situationer till sitt Facebook-flöde, säger Patric Forsgren.

Uppmaningen från polisen

Efter inlägget har han fått många reaktioner. Nu hoppas han att inlägget ska ge mannen som filmade den drabbade kvinnan en tankeställare.

– Jag hoppas han känner: "Det kanske inte var så bra".

Vad har du för uppmaning till människor som rör sig vid olycksplatser?

– Larma SOS Alarm. Men har du ingen vårdande funktion tycker jag att man ska backa undan och ge sjukvårdspersonalen utrymme.

– Försök att visa dina medmänniskor lite respekt!