Kvinna körde på fel sida av vägen – krockade och stack

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har krockat efter att ha kört på fel sida av vägen.

Efter olyckan smet hon från platsen men hittades senare av en polispatrull.

– Hon misstänks ha varit påverkad av narkotika, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen. 

Larmet om olyckan kom in till polisen vid 20.40 på lördagskvällen. Vittnen hade då sett en bil framföras på fel sida av vägen i stadsdelen Marieberg i Karlstad.

– Hon som körde bilen ska då ha krockat med en parkerad bil, säger Per Vikman.

 

LÄS OCKSÅ: Förarlös lastbil rammade parkerade bilar i Karlstad

Smet från olycksplatsen

Föraren ska dock inte ha varit intresserad av att stanna kvar på platsen för att reda ut situationen utan valde att köra där i från.

Polis larmades till platsen och började söka efter den försvunna bilen. En dryg kilometer bort i närheten av Mariebergsskogen påträffade man fordonet.

– Föraren hittades för två minuter sedan och det var en ung kvinna. Hon misstänks vara påverkad av narkotika, säger Per Vikman vid 21.15.

 

LÄS OCKSÅ: Körde på fel sida av vägen i traktor – med 3,3 promille 

Följde med för provtagning

Polisen ska nu utreda vilka brott som kvinnan kan tänkas ha gjort sig skyldig till.

– Det är ju vållande av trafikolycka och smitning då givetvis. Hon misstänks för att ha varit påverkad av något men det får provtagningen visa.

Var det henne egen bil?

– Oklart, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Kvinnan har tagits med till polishuset för provtagning. Beroende på vad den ger för utslag så kan kvinnan även komma att misstänkas för narkotikabrott och drograttfylleri.

 

LÄS OCKSÅ: Mannen körde på fel sida av vägen – i en kvart 

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER