Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna körde med dödlig alkoholmängd i kroppen

Bilen efter kvinnans vansinnesfärd med över fyra promille alkohol i blodet.
Efter att ha kört in i en bil fortsatte kvinnans färd rakt genom en rondell.
Foto: Polisen / Polisen

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för två fall av grovt rattfylleri. Vid det ena tillfället hade kvinnan mer än fyra promille alkohol i blodet – en potentiellt dödlig mängd för en person med normal alkoholkonsumtion.  

– Jag är extremt glad att jag inte skadade någon person även om det är illa som det är, säger kvinnan i förhör med polis.

I början av augusti är ett par på väg in i en rondell med sin bil i centrala Kungsbacka när de ser en bil närma sig från vänster i hög hastighet. Bakom ratten sitter en kvinna i 40-årsåldern.

Kvinnan i paret berättar i förhör med polis:

– Först så såg det ut som att hon skulle svänga vänster, hon körde i fel färdriktning och sedan ändrar hon sig och körde in i rondellen. Kvinnan körde först ner en stolpe och sedan gasade hon fort och rakt in i min bil.

Efter att ha kört in i parets bil fortsätter färden rakt över rondellen och in i flera trafikskyltar. Kvinnan kolliderar sedan med en lyktstolpe och en parkerad personbil.

Polisen som anländer till platsen beskriver hur kvinnan i 40-årsåldern flackar med blicken och har svårt att redogöra för vad som har hänt. Patrullen upplever henne som ”mycket påverkad av något” – och det var hon.

Kvinnan körde in i två bilar och krockade med en lyktstolpe.
Foto: Polisen / Polisen

Alkoholmängden dödlig

Provanalysen visade att kvinnan hade 4,23 promille alkohol i blodet – en bra bit över gränsen för vad som i normalfallet kan leda till döden.

I förhör med polis erkände kvinnan att hon druckit och berättade att hon inte minns något av olyckan.

– Jag är extremt glad att jag inte skadade någon person även om det är illa som det är.

Efter olyckan hävdar hon att hon sökte hjälp och att ”det numera är under kontroll”.

– Den här händelsen är inte jag och det känns inte bra att behöva sitta här. Det är något som inte ska hända igen, säger hon i förhör.

Men det gjorde det.

”Var lite bakfull”

I slutet av oktober förra året, vid en rutinkontroll, stoppades kvinnan på väg hem från jobbet och fick göra ett utandningsprov. Den här gången hade hon 1,04 promille alkohol i kroppen.

I förhör med polis berättar kvinnan att hon druckit två och en halv flaska vin kvällen innan, och att hon även druckit ett glas vin på morgonen.

– För det första var jag lite bakfull i dag. Har inte ätit på hela dagen. När jag inte äter är det som att alkoholen inte förbränns, säger kvinnan i förhör med polis.

Hon erkänner brott men tycker att körningen gick ”helt okej”.

Vid grovt rattfylleri kan straffet bli fängelse i högst två år och körkortet kan återkallas under 24 månader. 


SE OCKSÅ: Bil kraschade in i familjens hus i Utah

Väcktes mitt i natten av en enorm smäll