Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna knivskuren av vägpirater på rastplats

En kvinnlig städare attackerades av vägpirater och knivskars när hon höll på att göra rent toaletterna på rastplatsen Sörbo utanför Borås. OBS, genrebild.<br><p><br></p>Foto: Lars Andersson
Polisens spaningsrotel i Borås har tagit över fallet för att utreda vem som ligger bakom knivskärningen och vem det är som kan ha varit på rastplatsen. OBS, genrebild.<br>Foto: Sanna Dolck

En kvinnlig städare höll på att göra rent toaletterna på rastplatsen Sörbo utanför Borås.

När hon sade till några om att man inte fick elda på rastplatsen knivskars kvinnan av misstänkta vägpirater.

Dessbättre fick kvinnan bara lindriga skador vid knivskärningen.

FAKTA

NÅGRA AV VÄGPIRATERNAS VÄRSTA TILLSLAG I VÄSTSVERIGE

KIDNAPPADE KVINNA

■ I mars i år stoppades en kvinna längs E45 i höjd med Grums. En man vägrade flytta sig från vägen och när kvinnan stannade så tvingade han sig in i hennes bil och beordrade henne att köra till en bankomat. Samtidigt som kvinnan körde mot bankomaten förföljdes hon av mannens två kumpaner i en bakomliggande bil. Kvinnan tvingades till två bankomatuttag innan vägpiraterna var nöjda.

MISSHANDEL OCH RÅN

■ I juli i fjol stannade en man på E6 för att hjälpa en stillastående bil vid vägkanten i Strömstad.

Men det var ingen som behövde hjälp, i stället blev mannen nerslagen och rånad av minst två personer - när mannen försökte resa sig så hotades han. 

Vägpiraterna tog sig in i mannens bil och tog bland annat en metallsökare.

LURADE RULLSTOLSBUREN

■ I mars i fjol lurade välklädda vägpirater rullstolsburne Malcolm Cantor när han var på väg till jobbet i på Frölunda torg. 

Vägpiraterna hävdade att de hade bensinstopp och efter att de fått en bensindunk av Malcolm så gav den honom en falsk guldring och tvingade till sig ytterligare 300 kronor från hans plånbok. Det visade sig senare att ringen var helt värdelös.

Det var vid halvtio-tiden på tisdagsmorgon som knivskärningen ägde rum vid rastplatsen Sörbo, nordväst om Brämhult i Borås.

En kvinna som städar toaletterna på rastplatserna observerade att ett sällskap höll på och elda på rastplatsen.

– Då säger hon till något större sällskap som håller på och eldar och det föll väl inte i god jord, säger Thomas Andersson, inre befäl hos polisen i Borås. Någon av personerna i sällskapet ska ha slagit till kvinnan över handen och då såg det ut som om att hon skulle ha blivit knivskuren.

Närliggande rastplatser

Hela gruppen lämnade sedan platsen snabbt och försvann innan polisen hann fram. Samtliga i gruppen färdades i två utlandsregistrerade bilar och polisen genomsökte flera närliggande rastplatser i jakten på de misstänkta gärningsmännen. Ännu har polisen inte hittade bilarna eller personerna som misstänks för knivskärningen av kvinnan.

Kvinnans skador blev lindriga och hon behövde inte uppsöka sjukhuset men en anmälan om misshandel upprättades.

För ett kort tag sedan misshandlades en man efter en attack från en vägpirat.

Nu har polisens spaningsrotel i Borås tagit över fallet för att utreda vem som ligger bakom knivskärningen och vem det är som kan ha varit på rastplatsen.

Om det handlar om vägpirater, asfaltläggare eller andra vill polisen inte säga.

– Men vi har några som vi tänker på, säger Thomas Andersson. Och det handlar om folk som brukar uppsöka våra rastplatser.