Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna knivhuggen – misstänkt man gripen

Här grips mannen misstänkt för mordförsök på kvinnan utanför kommunhuset i Tidaholm. Foto: Hanna Medin/Västgötabladet
Kvinnan fördes till sjukhus efter knivdådet på fredagen. Foto: Hanna Medin/Västgötabladet

En kvinna ska ha blivit knivhuggen av en man på fredagsmorgonen.

Händelsen ska ha inträffat utanför kommunhuset i Tidaholm – och polisen bedömer att brottet är hedersrelaterat.

– Kvinnan ligger på marken och uppges vara knivhuggen. Mannen sitter på kvinnan som fortfarande andas och han har kniven i handen när vi kommer dit, säger Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Elera samtal kom in till polisen på fredagsmorgonen om händelsen som inträffat i Tidaholm. Kvinnan ska enligt larmen ha legat på marken och uppges vara knivhuggen.

Vid halv nio–tiden meddelas att gärningsmannen fortfarande går runt med kniv utanför kommunhuset, och när någon civilperson försökt prata med mannen, ska han ha viftat med kniven.

– Klockan 08.42 släpper mannen kniven och polisen säkrar honom. Ambulans är på platsen och tar sig an kvinnan omedelbart, säger Björ Blixter.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och under fredagen anhölls en man i 35-årsåldern misstänkt för försök till mord. När mannen greps sa han till polisen att kvinnan är hans fru.

– Han anger det på platsen. Bedömningen vi gör på plats är att det här är ett hedersrelaterat brott. Jag är tvungen att preliminärt gå ut med detta, så folk inte tror att det är slumpen att en kvinna drabbas utomhus och att en vettvilling ger sig på vem som helst. Han ska ha haft ett motiv här, säger Björ Blixter.

"Hedersrelaterat"

Kvinnan – som knivhuggits i bröstet – fördes till sjukhus där hon behandlas för sina skador. Under fredagen opererades hon.

Det finns enligt polisen minst tio vittnen inne på stadshuset som kommer att höras av polis snarast. Utredningspersonal från polisen är på väg till platsen. Brottsplatsen har också spärrats av för en teknisk undersökning, och enligt polisen har man redan nu ett tänkbart motiv till dådet.

Kvinnan jobbar enligt polisen inte på kommunhuset. I anslutning till platsen finns dock ett socialkontor.

Miranda Bergsten är kommunikatör i Tidaholms kommun:

– Det vi vet är ju att en kvinna har blivit knivskuren och att polisen har gripit gärningsmannen och att kvinnan är förd till sjukhus.

Inte anställd

Kvinnan är inte anställd i kommunen men anledningen till knivskärningen kan inte Miranda Bergsten uttala sig om alls.

Vad händer nu?

– Det vi framför allt fokuserar på nu är att vi tar hand om vår personal, säger hon. De blev vittnen till händelsen i morse och det är dem vi fokuserar på nu.

 

 

Texten uppdateras