Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna knivhögg sin sovande älskare i halsen – två gånger

Kvinnan högg sin älskare i halsen. Obs, genrebild. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Genrebild. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Deras sexuella relation var på väg att ta slut, vilket kvinnan vägrade acceptera.

Hon hämtade en kniv i köket och högg den i sin sovande älskares hals.

”Blivit lämnad så många gånger.. Tänker inte låta det ske igen..”, skrev kvinnan i ett sms till en väninna innan dådet.

Nu döms hon till tio års fängelse för det våldsamma svartsjukedramat.

Kvinnan i 30-årsåldern och mannen i 20-årsåldern hade under drygt två års tid träffats för att ha sex, samtidigt som de låg med andra.

En gång slutade de träffas, på hans initiativ, men gick tillbaka till varandra. I höstas ville mannen återigen avsluta den sexuella relationen, men de fortsatte träffas. I februari i år pratade de återigen om att sluta ses. Hon blev ledsen och mådde jättedåligt, enligt egen utsago.

Men en natt i mars i år träffades de igen. Det skulle visa sig vara ett ödesdigert beslut.

Mannen gav kvinnan en puss och lade sig för att sova. När han vaknade strömmade blodet ur hans hals. Kvinnan hade hämtat en kniv i köket och huggit honom två gånger. Han flydde ut ur lägenheten och lyckades stoppa en förbipasserande bilist, som körde honom till sjukhuset. Han opererades och överlevde. Hade han inte varit så handlingskraftig hade han dött i lägenheten.

Tio års fängelse

Nu har kvinnan dömts vid Borås tingsrätt. Straffet blir tio års fängelse för mordförsök.

Rätten fastslår att det var kvinnans avsikt att döda mannen och ”att hon därvid gjort allt som behövts för att uppnå detta”. 

Stjärnadvokaten Björn Hurtig företräder den dömda kvinnan. Foto: ANDERS YLANDER

Av domen framgår att kvinnan under längre tid funderat på att döda mannen. Tankar som hon delat med sig av till en vän och till en kurator.

Hon var svartsjuk och mådde dåligt när mannen inte längre ville träffas. Hon hade också googlat på ”kroppens anatomi över kroppspulsådrarna och vart exakt dom sitter”. 

Jag bara känner hur det här växer inom mig... Å på alla jävla idiotkillar jag träffat under åren, på alla svek ifrån alla.... Vad har jag gjort för å förtjäna det? Är det för mycket begärt å bli älskad å att vara trogen?”, skrev hon i ett sms till sin väninna.

Blivit lämnad så många gånger.. Tänker inte låta det ske igen..”, skrev hon i ett annat sms.

Våldsamt svartsjukedrama

I domen står det att läsa:

Hon har utdelat knivhuggen då (mannen) sov och efter att hon själv suttit intill honom en stund med en kniv som hon dessförinnan gått för att hämta i köket. Hon har alltså haft gott om tid att rikta kniven och hon har haft tid att tänka över situationen. Hon har uppgett att hon innan knivhuggen tänkte att ”om inte hon kan få honom ska ingen annan få honom heller”.

Kvinnan har erkänt de faktiska omständigheterna, men nekar till rubriceringen mordförsök. Hon bedöms inte ha en allvarlig psykisk störning, enligt domen. Hon är tidigare ostraffad.

GT har försökt nå kvinnans försvarsadvokat, Björn Hurtig, för en kommentar.

 

LÄS ÄVEN: Kvinna gripen misstänkt för mordförsök på man